Avainsanat

, , , ,

Blogin pitäminen ainoastaan Facebookissa osoittautui hankalaksi. Jo pelkästään reseptien haku ja selailu on niin hankalaa, että katsotaanpa mitä tällä tavalla saadaan aikaiseksi🙂

Tervetuloa uudelleen siis, seuraamaan Hyvää ruokaa ja annoskateutta-blogin pitäjän seikkailuja maistuvan ruuan ja juoman maailmassa.

Aloitetaan

tattipastalla  ;)

300g pappardelle-pastaa
1 isohko sipuli viipaleina, minä tykkään punasipulista
2 valkosipulinkynttä, ensin murskattuna ja sitten veitsellä pieneksi
200g tatteja (pakastettuja tai tuoreita) (jos käytät kuivattuja tatteja, liota kuivatut tatit kylmässä vedessä n10min ennen paistamista – kuivattuja riittänee 50g?)

reilu ruokalusikallinen voita ja saman verran oliiviöljyä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
2-3 rkl balsamiviinietikkaa
kourallinen tuoretta persiljaa (lehtipersiljaa, jos löydät)
kourallinen vastaraastettua parmesaania tai pecorinoa

Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan. Laita pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.
Silppua sipulit. Jos käytät pakastettuja sieniä, laita sulaneet sienet kuumalle paistinpannulle, pyörittele aluksi isoimmat nesteet sienistä. Lisää sitten pannulle rasvat ja sipulit. Ruskista, kunnes sipuli pehmenee ja kuullottuu ja sienet saavat kauniin pähkinäisen sävyn (=muutama minuutti). Mausta suolalla ja pippurilla. Laske lämpöä ja lisää balsamiviinietikka ja pyörittele sieni-sipuliseoksen joukkoon.
Kun pasta on keitetty ohjeen mukaan al denteksi, valuta se siivilässä ja lisää sieniseoksen joukkoon pannulle. Sekoita joukkoon persiljasilppu ja suurin osa juustoraasteesta. Tarkista suola.
Tarjoile heti, lisää valmiin annoksen päälle vielä hiukan juustoraastetta.

(muokattu Henri Álenin ohjeesta Tattispaghettia)

20120504-202502.jpg